Prva Međunarodna EUROSA Konferencija, zakazana za period od 12. do 15. septembra 2023. godine u hotelu JUNIOR na Kopaoniku, predstavlja izuzetnu priliku za povezivanje akademske zajednice i privrednog sektora u cilju istraživanja i razmene najnovijih naučnih dostignuća i trendova u oblastima održivog upravljanja bezbednošću i zdravljem na radu, zaštite životne sredine, prevencije požara i upravljanja vanrednim situacijama.

Osnovne teme na konferenciji uključuju:

  • Okrugli sto posvećen novom Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu;
  • Panel diskusiju o ključnim pitanjima, koja će biti definisana od strane samih učesnika;
  • Praktične primere rešavanja zakonskih i podzakonskih zahteva iz različitih kompanija;
  • Deljenje najboljih praksi od strane stručnjaka iz renomiranih firmi;
  • Praktične obuke kao sredstvo za podizanje svesti zaposlenih.

Učesnici konferencije obuhvataće stručnjake, istraživače, predstavnike javnog i privatnog sektora, kao i sve one koji su zainteresovani za razmenu ideja i iskustava sa ciljem unapređenja oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite životne sredine i širenja naučnih i profesionalnih mreža. Takođe, očekuje se aktivno učešće predstavnika relevantnih državnih institucija.

Učešće na konferenciji pruža inspiraciju za učenje, razmenu ideja i uspostavljanje korisnih kontakata. Interdisciplinarni paneli omogućavaju duboku raspravu o ključnim pitanjima u primeni zakona i propisa, uz mogućnost deljenja ličnih iskustava i perspektiva.

Svi zainteresovani mogu se registrovati prema uputstvima na stranici „Konferencija„.

EUROSA Konferencija predstavlja izuzetnu priliku za zajedničko stvaranje bolje budućnosti u oblasti bezbednosti i zaštite okoline. Vaše prisustvo i doprinos su od suštinskog značaja.